Vingårdene

Antonelli

One hundred ninety hectares (469 acres) in a single estate, which was bought by Antonelli family in 1881, making it one of the historical wineries of the Montefalco DOCG area. In 2009 the conversion to organic farming has been completed for all our products.

The plots, clayey and rich in limestone, have various geological origins: some are deep, while others are rocky, thereby providing intense and varied nuances to the wines. The hills are pristine, surrounded by wooded areas and have an ideal microclimate for vines and olive trees. Ten hectares (24 acres) are dedicated to olive groves, while slightly more than 50 (123 acres) are covered by vineyards; these crops are located on the hilltops, with southern and western exposure. We cultivate native varietals: Grechetto and Trebbiano Spoletino for the whites, while the red varietals are mainly Sangiovese and Sagrantino.

At the heart of the property, just below the original manor house, is the Winery; the cellars are completely underground and designed for gravity vinification, with the pressed grapes falling down into the fermentation tanks and the pomace discarded without pumps, simply using the force of gravity. Only grapes cultivated by the winery using organic agricultural methods are used, thereby offering a product in which each phase of the process has evaluated characteristics, merits and potential, with the additional guarantee of organic certification, both of the grapes and the wines.

Copenhagen Sparkling Tea

S p a r k l i n g T e a
… er en helt ny drikkevarekategori. Kombinationen af nordisk innovation og asiatiske te-traditioner resulterer i en mousserende drik baseret på økologisk te fremfor druer, hvilket gør det muligt at eksperimentere og udvikle smagskompleksiteten uden at være afhængig af en høj alkoholprocent.

Et uopfyldt ønske om at sammensætte en komplet vinmenu på Michelin – restaurant Herman fik grundlægger, Jacob Kocemba , ud i et eksperiment med franske luksus teer . Dette resulterede i en helt ny drikkevarekategori, og det vi i dag kender som Sparkling Tea. For at sikre sig en stærk forretningsviden, gik Jacob sammen med Bo Sten Hansen, medstifter og administrerende direktør, og i dag tilbyder Copenhagen Sparkling Tea Company fem forskellige versioner af økologisk Sparkling Tea : BLÅ, RØD, LYSERØD, GRØN og VINTER. Rygtet om den nye drikkevare kategori har spredt sig hurtigt og findes nu i +15 lande i diverse vin – og specialbutikker, og nydes på en lang liste hoteller og restauranter, hvor Michelinstjerner er et hyppigt syn.

Produktionen af Sparkling Tea er inspireret af de samme kompleksiteter fundet i vinverdenen, hvor terroir, sæson og alder spiller en stor rolle i udfaldet. Sparkling Tea er baseret på 7-13 forskellige tetyper, som er sammensat til en cuvée af te. Smagen udvindes og finjusteres ved forskellige temperaturer og trækketider, hvor præcision er yderst nødvendig. Et par minutter eller grader ekstra kan have en afgørende indflydelse på smagsoplevelsen. En forsigtig og omhyggelig proces, der bliver gennemført af grundlæggerne selv, Jacob & Bo. Boblerne i Sparkling Tea er fanget under et tryk af 5 – 5,5 bars. Der opnås dermed bløde bobler, som komplementerer fremfor at overdøve den fine smag. Sparkling Tea bliver produceret i mindre mængder for altid at sikre et høj niveau af kvalitet, hvor følgende punkter omhyggeligt overvejes: Tetyper og kvantitet, temperatur og trækketider.

De Muller – Priorat

De Muller fra kultområdet Priorat i Spanien er en familieejet producent etableret i 1851. De ejer to vingårde, hvoraf den ene ligger i Priorat. Herfra har vi udvalgt tre spændende og meget forskellige vine. De Muller er valgt, da de leverer en meget høj kvalitet til en meget fornuftig pris fra et spændende område, der kun bliver bedre og bedre.

Gennem de seneste 20 år er vinregionen Priorat blevet stadig mere og mere kendt for sine vine af meget høj kvalitet. Området er opkaldt efter klostret Priorato de Scala Dei (munkekloster ved trappen til himlen). Området er karakteriseret ved stejle skråninger, der vanskeliggør vinproduktionen, idet man er nødt til at udhugge terrasser. Jordbunden er stenet og præget af skifer og kvarts, hvilket er med til at vanskeliggøre udhugning af terrasser og vinproduktion yderligere. Udbyttet fra vinplanterne er lavt (5-6 hl/ha), men kvaliteten er i top. Jorden er rig på mineraler, hvilket giver en mineralsk karakter i vinene fra Priorat. Desuden spiller klimaet i Priorat også en stor rolle for kvaliteten af vinene. Vinmarkerne ligger i 100-700 højdemeter, hvor temperaturerne i sommermånederne er meget høje. Regionen præges af lange, varme og tørre somre, der skaber en vin med et højt naturligt indhold af alkohol, der er grundlaget for den kendte kraftfulde og alkoholrige vin fra Priorat.

Den store opmærksomhed for druernes kvalitet, særegenhed og pris i Priorat medførte, at regionen i 2000 blev tildelt D.O.C.-certificering (Denominación de Origen Calificada). Dermed er Priorat den eneste spanske vinregion foruden Rioja, der må producere vin under D.O.C.-certificering, hvilket er med til at understrege kvaliteten af vin fra Priorat.

Casato Prime Donne in Montalcino & Fattoria del Colle in Chinati

Donatella Cinelli Colombini er både navnet på vinproducenten og den kvindelige ejer af de to vingårde Casato Prime Donne in Montalcino og Fattoria del Colle i Trequanda. Der produceres i alt 160.000 flasker på de to gårde, hvorfra der eksporteres til 35 lande.

Familien var en af de første til at producere Brunello i Montalcino, og i dag er Donatella Cinelli Colombini præsident for konsortiet for Orcia vine. Alle Brunello-vinmarkerne ligger i den nordlige del af området, hvor jorden er leret og består af flodsedimenter, hvilket skulle være med til at give meget elegante vine, der kan nydes unge og samtidig er fabelagtige efter lang tids lagring.

Vingården Casato Prime Donne producerer tre klassiske Brunelloer og en lækker Rosso, som selvfølgelig alle produceres på Sangiovese-druen. På vingården Fattoria del Colle har datteren fået lov til at eksperimentere og her suppleres Sangiovese-druen med den klassiske franske Merlot-drue og de spændende antikke lokale druer Sagrantino og Foglia Tonda.

Resultatet er elegante og komplekse vine, der med god garvesyre er yderst mad- og lagringsvenlige. Vinene modtager altid høje ratings fra Robert Parker, Wine Spectator and Decanter.Casato Prime Donne har 16 hektar vinmarker

Fattoria del Colle har 18 hektar vinmarker

Virksomhedsprofil 2015

Internationale ratings

www.cinellicolombini.it

Domaine Parigot

Falch Vine har overtaget samarbejdet med flere gode vinproducenter fra en tidligere professionel vinimportør, der blandt andet importerede vine til restauranter i København. De udsøgte bourgognevine fra Domaine Parigot père et fils er en af vores favoritter. De passer perfekt til ideen omkring Falch Vine – udsøgte kvalitetsvine fra et lille eksklusivt brug med mange forskellige marker, der efter vores mening er svær at matche. Alt i alt er der ingen grund til ikke at prøve en rigtig god flaske bourgogne.

Domaine Parigot ligger i Meloisey, lige over Pommard og startede i 1960. Alexandre Parigot og hans far Regis driver vingården sammen. Domaine Parigot dyrker deres vine i 6 forskellige områder (villages) – Meloisey, Beaune, Chassagne, Pommard, Savigny, Meursault. Druerne håndhøstes.

Domaine Parigot har 18 hektar vinmarker.

Link til deres Facebook side

Domaine Gilg

Vi har testet rigtig mange producenter fra Alsace, før valget faldt på Domaine Gilg. Vi troede først, at det skulle være enten de komplekse vine fra Bott, som VINTRA importerede, eller de meget enkle vine fra Jean Huttard, som vi selv har importeret fra de sidste 30 år. Men finalen blev mellem de lidt mere spændende vine fra Domaine Gilg og Boeckel. Domaine har vi tidligere selv importeret, og Boeckel har vi fornyligt smagt på restaurant Grønnegade i København.

Valget faldt på Gilg, da de ikke kun har en fantastisk Riesling til prisen, men også fordi de har den eneste Grand Cru mark for Sylvaner i Alsace.

Gilg er en familievirksomhed og har været involveret i vinproduktion i 16 generationer – den moderne vinhistorie startede dog først i 1937.

Gilg har 29 hektar excellente vinmarker.

http://www.domaine-gilg.com/