Vingårdene

De Muller – Priorat

De Muller fra kultområdet Priorat i Spanien er en familieejet producent etableret i 1851. De ejer to vingårde, hvoraf den ene ligger i Priorat. Herfra har vi udvalgt tre spændende og meget forskellige vine. De Muller er valgt, da de leverer en meget høj kvalitet til en meget fornuftig pris fra et spændende område, der kun bliver bedre og bedre.

Gennem de seneste 20 år er vinregionen Priorat blevet stadig mere og mere kendt for sine vine af meget høj kvalitet. Området er opkaldt efter klostret Priorato de Scala Dei (munkekloster ved trappen til himlen). Området er karakteriseret ved stejle skråninger, der vanskeliggør vinproduktionen, idet man er nødt til at udhugge terrasser. Jordbunden er stenet og præget af skifer og kvarts, hvilket er med til at vanskeliggøre udhugning af terrasser og vinproduktion yderligere. Udbyttet fra vinplanterne er lavt (5-6 hl/ha), men kvaliteten er i top. Jorden er rig på mineraler, hvilket giver en mineralsk karakter i vinene fra Priorat. Desuden spiller klimaet i Priorat også en stor rolle for kvaliteten af vinene. Vinmarkerne ligger i 100-700 højdemeter, hvor temperaturerne i sommermånederne er meget høje. Regionen præges af lange, varme og tørre somre, der skaber en vin med et højt naturligt indhold af alkohol, der er grundlaget for den kendte kraftfulde og alkoholrige vin fra Priorat.

Den store opmærksomhed for druernes kvalitet, særegenhed og pris i Priorat medførte, at regionen i 2000 blev tildelt D.O.C.-certificering (Denominación de Origen Calificada). Dermed er Priorat den eneste spanske vinregion foruden Rioja, der må producere vin under D.O.C.-certificering, hvilket er med til at understrege kvaliteten af vin fra Priorat.

Casato Prime Donne in Montalcino & Fattoria del Colle in Chinati

Donatella Cinelli Colombini er både navnet på vinproducenten og den kvindelige ejer af de to vingårde Casato Prime Donne in Montalcino og Fattoria del Colle i Trequanda. Der produceres i alt 160.000 flasker på de to gårde, hvorfra der eksporteres til 35 lande.

Familien var en af de første til at producere Brunello i Montalcino, og i dag er Donatella Cinelli Colombini præsident for konsortiet for Orcia vine. Alle Brunello-vinmarkerne ligger i den nordlige del af området, hvor jorden er leret og består af flodsedimenter, hvilket skulle være med til at give meget elegante vine, der kan nydes unge og samtidig er fabelagtige efter lang tids lagring.

Vingården Casato Prime Donne producerer tre klassiske Brunelloer og en lækker Rosso, som selvfølgelig alle produceres på Sangiovese-druen. På vingården Fattoria del Colle har datteren fået lov til at eksperimentere og her suppleres Sangiovese-druen med den klassiske franske Merlot-drue og de spændende antikke lokale druer Sagrantino og Foglia Tonda.

Resultatet er elegante og komplekse vine, der med god garvesyre er yderst mad- og lagringsvenlige. Vinene modtager altid høje ratings fra Robert Parker, Wine Spectator and Decanter.Casato Prime Donne har 16 hektar vinmarker

Fattoria del Colle har 18 hektar vinmarker

Virksomhedsprofil 2015

Internationale ratings

www.cinellicolombini.it

Domaine Parigot

Falch Vine har overtaget samarbejdet med flere gode vinproducenter fra en tidligere professionel vinimportør, der blandt andet importerede vine til restauranter i København. De udsøgte bourgognevine fra Domaine Parigot père et fils er en af vores favoritter. De passer perfekt til ideen omkring Falch Vine – udsøgte kvalitetsvine fra et lille eksklusivt brug med mange forskellige marker, der efter vores mening er svær at matche. Alt i alt er der ingen grund til ikke at prøve en rigtig god flaske bourgogne.

Domaine Parigot ligger i Meloisey, lige over Pommard og startede i 1960. Alexandre Parigot og hans far Regis driver vingården sammen. Domaine Parigot dyrker deres vine i 6 forskellige områder (villages) – Meloisey, Beaune, Chassagne, Pommard, Savigny, Meursault. Druerne håndhøstes.

Domaine Parigot har 18 hektar vinmarker.

Link til deres Facebook side

Domaine Gilg

Vi har testet rigtig mange producenter fra Alsace, før valget faldt på Domaine Gilg. Vi troede først, at det skulle være enten de komplekse vine fra Bott, som VINTRA importerede, eller de meget enkle vine fra Jean Huttard, som vi selv har importeret fra de sidste 30 år. Men finalen blev mellem de lidt mere spændende vine fra Domaine Gilg og Boeckel. Domaine har vi tidligere selv importeret, og Boeckel har vi fornyligt smagt på restaurant Grønnegade i København.

Valget faldt på Gilg, da de ikke kun har en fantastisk Riesling til prisen, men også fordi de har den eneste Grand Cru mark for Sylvaner i Alsace.

Gilg er en familievirksomhed og har været involveret i vinproduktion i 16 generationer – den moderne vinhistorie startede dog først i 1937.

Gilg har 29 hektar excellente vinmarker.

http://www.domaine-gilg.com/

Charles Vallier

Vores nye champagnehus hedder egentlig Champagne Vollereaux, men da Dronninggaard Vinimport har en eksklusivaftale med Vollereaux, så får vi deres champagne under brandet Charles Vallier. Det er dog helt ok, da det er præcist den samme lækre champagne. Vi kan blot sælge den ca. 20% billigere.

Vi har ”arvet” kontakten til Vollereaux fra Viggo Høyers vinimport firma VINTRA på samme måde, som han også introducerede Domaine Parigot fra Bourgogne. Vollereaux har været meget populær og fast leverandør til VINTRA igennem mange år. Vi håber også, at I vil tage godt imod champagnen.

Vollereaux har 40 hektar excellente vinmarker.

Læse mere på: http://www.champagne-vollereaux.fr/